Папа Римський передумав зустрічатися з патріархом Кирилом, але до Києва теж поки не планує їхати

Папа Римський Франциск скасував зустріч з головою РПЦ патріархом Кирилом. Про це він розповів в інтерв'ю аргентинській газеті  La Nacion.

Раніше агентство Reuters писало, що Ватикан розглядає можливість продовження візиту понтифіка до Лівану 12-13 червня на один день, щоби він міг зустрітися з Кирилом 14 червня в Єрусалимі.

Однак від цих планів вирішили відмовитися. Папа Франциск заявив при спілкуванні з журналістами, що у нього «дуже гарні» стосунки з Кирилом, але дипломати вирішили, що їх зустріч зараз не на часі.

«Жалкую, що Ватикану довелось скасувати другу зустріч з патріархом Кирилом, яку ми запланували на червень в Єрусалимі. Але наша дипломатія зрозуміла, що зустріч в цей час може призвести до великої плутанини», — зазначив Папа.

Він також пояснив, чому досі не приїхав до Києва.

«Я не можу робити те, що ставить загрозу більш високі цілі, якими є завершення війни, перемир'я чи, принаймні, гуманітарний коридор. Яка користь від поїздки Папи Римського до Києва, якщо на наступний день війна продовжиться», — наголосив Папа Франциск.

Папа Римський Франциск та Кирил вперше зустрілися в 2016 році на Кубі. Це стала перша зустріч голови католицької церкви з патріархом РПЦ в історії.

Папа Римський вже неодноразово закликав до негайного припинення бойових дій в Україні та виступав на підтримку українців. 6 квітня під час своєї промови він навіть продемонстрував прапор, який привезли йому віряни з Бучі. Також потифік закликав до встановлення Великоднього перемир'я, а росію та Україну піти на поступки на переговорах. 

Ватикан спробував «примирити» Україну та росію під час хресної ходи (фото)