Папа Римський закликав католиків голосувати за «менше зло» на виборах президента США

Папа Римський Франциск закликав католиків голосувати за «менше зло» на виборах президента США.

Слова понтифіка передає Associated Press.

Папа Римський Франциск заявив, що обидва кандидати у президенти США просувають політику «проти життя». За його словами, один з них «виганяє мігрантів», а інший «вбиває немовлят». Однак варто зазначити, що він не став називати імені жодного кандидата.

Водночас Папа наголосив, що жителі США, на його думку, мають виконати громадянський обовʼязок і проголосувати, обравши при цьому «менше зло». Франциск також зазначив, що сам він не є громадянином США і не має права голосу.

Вибори у США

Вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Дональд Трамп став кандидатом від республіканців ще у середині липня і представив свого кандидата у віцепрезиденти — Джеймса Девіда Венса. Венс послідовно виступає проти допомоги Україні та заявляє, що Києву доведеться поступитися деякими територіями задля припинення вогню.

Від демократів мав балотуватись нинішній президент Джо Байден, однак після невдалих дебатів із Трампом у червні він потрапив під шквал критики та тиск зі сторони лідерів і донорів Демократичної партії США. Тож 21 липня Байден офіційно повідомив, що виходить із президентської гонки й підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс як кандидата від демократів.

Гарріс вже стала офіційною кандидаткою від Демократичної партії. Її кандидат у віцепрезиденти — це губернатор Міннесоти Тім Волз, відомий своєю підтримкою України та гострою критикою Трампа і Венса.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У США пройшли дебати Гарріс і Трампа: головні тези