Парамедик Тайра розповіла про звірства росіян у Маріуполі та в полоні
Facebook

Парамедик Юлія «Тайра» Паєвська виступила перед Гельсінською комісією у США та розповіла про полон у російських окупантів. Жінка свідчила про злочини росіян у Маріуполі, де її взяли в полон, та безпосередньо у застінках загарбників.

Про це повідомляє The Guardian.

Тайра заявила, що українські полонені тижнями зазнавали катувань та гинули будь-якої медичної допомоги. Парамедик розповіла, як бачила удари окупантів по лікарнях і житлових будинках у Маріуполі, переповнений госпіталь без ліків та людей, які горіли у власних машинах.

Тайра згадала і про вагітних полонених, чия доля досі невідома та семирічного хлопчика, який загинув у неї на руках від кульових поранень. Парамедик також розповіла про бійця, якого окупанти три години били, а потім кинули у підвал.

Жінка зізналась, що одного разу російський військовий запитав її: «Ви знаєте, чому ми це з вами робимо?». «Тому що можете», — відповіла Паєвська.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія відмовила місії ООН у доступі до українських військовополонених