ПАРЄ вчергове визнала Голодомор геноцидом українського народу

3 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) одностайно ухвалила резолюцію під назвою «Вшанування 90-х роковин Голодомору — Україна знову стикається із загрозою геноциду». Таким чином, ПАРЄ вкотре визнала Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомила заступниця голови Комітету інтеграції України з ЄС, голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева-Федоренко, передає Верховна Рада України.

У документі підкреслили зв'язок між минулими та сучасними злочинами росії. Систематичні атаки на цивільне населення, знищення цивільної інфраструктури, примусова депортація українських дітей, масові воєнні злочини та злочини проти людяності свідчать про чергову спробу геноциду. Росія намагається знищити українську ідентичність. У резолюції також йдеться про необхідність посилення санкцій щодо тих, хто вчиняє злочини проти цивільних та військових, що перебувають у полоні.

Це рішення вже прокоментували в Міністерстві закордонних справ України.

«Ми глибоко вдячні членам ПАРЄ за їхню солідарність та підтримку. Це поновлене визнання є потужним нагадуванням міжнародній спільноті про нагальну необхідність запобігти подальшим російським звірствам і притягнути до відповідальності винних у цих жахливих злочинах», — зазначено в повідомленні МЗС України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Раді пропонують заборонити спілкування російською мовою на шкільних перервах