Парламент Каталонії виправдав жінок, страчених за «чаклунство» у XV-XVIII століттях
Getty Images

Каталонський регіональний парламент в Іспанії офіційно виправдав сотні жінок, яких стратили за звинуваченнями у «відьомстві» в XV-XVIII століттях.

Депутати більшістю голосів прийняли резолюцію про реабілітацію пам’яті понад 700 жінок, яких катували та вбили, повідомляє BBC.

Деякі з політиків заявляють, що загиблі стали «жертвами жінконенависницьких переслідувань» та хочуть назвати вулиці на їхню честь.

Дослідники виявили, що Каталонія була одним із перших європейських регіонів, де проводили полювання на «відьом». Також тут були одні з найжорстокіших страт.

За словами Пау Кастель, професора сучасної історії Барселонського університету, таких жінок часто звинувачували у раптових смертях дітей та неврожаях. 

Каталонський парламент не перший у Європі реабілітує страчених за «чаклунство». Раніше такі ініціативи з’являлися в Шотландії, Швейцарії та Норвегії. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Уряд Іспанії помилує ув’язнених лідерів руху за незалежність Каталонії