Партія «Єдина Росія» поведе на вибори найманців «Союзу добровольців Донбасу»
Партія «Єдина Росія»

Російська прокремлівська партія «Єдина Росія» («ЄР») на виборах до органів влади всіх рівнів співпрацюватиме з так званим «Союзом добровольців Донбасу».

Об'єднання складається з бойовиків, що воювали на Донбасі. Воно пропагує відправку «добровольців» з РФ. Про це повідомляє «Радіо Свобода», посилаючись на слова секретаря генеральної ради «ЄР» Андрія Турчака.

Турчак каже, що партія допомагає представникам «ДНР» і «ЛНР». За його словами, «ЄР»  планує «відчинити двері, щоб представники «Союзу добровольців Донбасу» могли бути представлені на найрізноманітніших рівнях — від селищних рад депутатів і районних зібрань, міських дум і регіональних парламентів і до Держдуми».   

У Чехії відправили за ґрати трьох бойовиків «ДНР» у справі про тероризм — ЗМІ (оновлено)

У партії з «Союзом» «збігаються цілі й завдання», а підписанням угоди вони оформили вже виниклі «братерські, ділові» відносини між ними, говорить Турчак.

«Експрем'єр ДНР» Олександр Бородай, очільник «Союзу», заявив, що його люди «активні і повинні реалізовуватися не тільки на війні». Саме тому вони нібито й збираються входити у внутрішню російську політику.  

Турчак додав, що мешканці територій України, які отримали російські паспорти, зможуть узяти участь у виборах до російської Держдуми. Мова йде про 500 тис. осіб.

У 2015 році Бородай заявляв, що «Союз добровольців Донбасу» не збирається обиратися в Держдуму, а в питаннях фінансової підтримки «розраховує на патріотично налаштованих представників бізнесу», оскільки жодної держпідтримки не має.  

Chas News повідомляв, що ватажок бойовиків «ДНР» оголосив перший «призов в армію». 

У ЗМІ виклали запис ймовірної розмови Медведчука з ватажком «ДНР»