Пасажирка скандального рейсу SkyUp розповіла, як пережила переліт із Занзібару до Києва
УНІАН

26 лютого пасажири рейсу PQ 6974 авіакомпанії SkyUp через «технічні причини» застрягли в єгипетському аеропорту «Луксор». Він здійснював рейс із Занзібару до Києва.

У коментарі Chas News пасажирка відповідного рейсу Ольга Григор'єва розповіла деталі нового інциденту з літаком української авіакомпанії.

За її словами, літак вилетів до Києва вчасно — о 12:15. Проте у «Луксорі» він мав дозаправитися для польоту до столиці України. О 16:30 повітряне судно прибуло до аеропорту. І тут вже почалися проблеми, каже пасажирка.

«Ми повинні були тут залишатися на півгодини, максимум годину. Нас дозаправили, трапи почали виїжджати. І потім вони почали перевіряти шасі чи якісь там механізми. Спочатку стукали щось під крилом. Ми просиділи там 30 хвилин. Нам потім сказали, що через «технічні причини» ми не можемо вилетіти. Знову зламався літак», — наголосила Григор'єва.

Українка каже, що пасажирів не випускали з літака протягом трьох годин. Пасажири почали сперечатися з екіпажем літака. І тільки тоді їх «вивезли в термінал аеропорту».   

«У терміналі не було duty free, жодних магазинів. Не можна було купити собі поїсти та попити. У підсумку ми просиділи у «Луксорі» 16 годин замість 30 хвилин. Нам давали воду буквально два рази — маленьку півлітрову пляшку. Декілька разів нас потім погодували», — підкреслила дівчина.

На борту літака було «дуже холодно», говорить пасажирка. Люди вкривались куртками, оскільки не могли зігрітися.

«Нам не дали жодних подушок, пледів, хоча пледи й були на борту. Просто їх потрібно було придбати. Люди вкривалися куртками. Суперхолодно там було…Найбільше не пощастило людям, у яких в «Борисполі» був стикувальний рейс. Там було багато білорусів, а також людей, які мали летіти до Канади. У них повністю «згоріли» квитки», — додала Григорєва.

МАУ і SkyUp отримала право на перельоти за шістьма маршрутами до чотирьох країн