Патріарх Кирил заявив, що росія ніколи ні на кого не нападала

Московський патріарх Кирил (Гундяєв) заявив, що росія за всю свою історію ні на кого не нападала.

Про це він розповів під час проповіді в Архангельському соборі Кремля на Радоницю (девятий день після Великодня).

«Ми ні з ким не хочемо воювати Росія ніколи ні на кого не нападала. Це дивовижно, що велика і могутня країна ні на кого не нападала — вона лише захищала свої рубежі», — заявив голова Російської православної церкви.

Він також сказав, що рпц у цей день просить похованих у соборі російських царів молитися про те, щоби «неприступними залишалися священні рубежі» росії, а у росіян «завжди вистачало мудрості, сили та честі» їх захищати.

Відзначимо, що Папа Римський Франциск в інтерв'ю Corriere della Sera розповів, що спілкувався з Кирилом з метою вплинути на припинення війни в Україні. Однак голова рпц не лише відмовився допомогти зупинити вторгнення, але й, навпаки, намагався його виправдати.

«Я розмовляв з Кирилом 40 хвилин через Zoom. Перші 20 хвилин із картою в руках він читав мені обґрунтування війни. Я вислухав і сказав йому: я нічого в цьому не розумію. Брате, ми не державні клірики, ми не можемо використовувати мову політики, але мову Ісуса», — зазначив Папа Римський.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Патріарх Кирил закликав росіян до «покірного служіння владі» до кінця свого життя