Патрон, Зеленський та перша леді. Українців вітають із Днем вишиванки (фото, відео)
Instagram / patron_dsns

Щороку у третій четвер травня українці з усієї земної кулі відзначають День вишиванки. Люди одягають вишиті сорочки, роблять фотографії та публікують їх в соцмережах.

Для українських політиків, зірок та інших знаменитостей стало традиційним вітати з цим днем своїх співвітчизників. Попри війну цього року вони також знайшли час для вшанування української культурної спадщини.

Одним із перших українців привітав президент Володимир Зеленський. Він записав відеозвернення зі свого Офісу. Не залишилася осторонь і перша леді Олена Зеленська.

 

Хтось дістає її, дивом вцілілу, із шафи у зруйнованому будинку. А хтось втратив разом із домом. Хтось шукає її в іншій...

Posted by Олена Зеленська on Wednesday, May 18, 2022

Свої вітання висловили також посольства США та Великої Британії.

«Мені здається, що під час російського вторгнення, яке так чітко націлено проти української культури та історії, а також проти території та народу України, ДеньВишиванки стає ще важливішим для святкування», — написала посол Мелінда Сіммонс.

Не забув привітати українців і новий кумир всього світу песик Патрон.

Гурт «Антитіла» також виклав фотографії в українському національному вбранні.

П'ятий президент Петро Порошенко привітав українців зі своєю дружиною Мариною.

А так День вишиванки відзначають українські військовослужбовці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Фотоісторія. Які світові зірки полюбляють носити вишиванки