Павло Дуров у свій день народження склав список недо- і переоцінених речей, на його погляд
Getty Images

Павло Дуров, російський підприємець, засновник ВКонтакте і Telegram, у свій день народження поділився думками про недооцінені і переоцінені речі, на його погляд.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

«Мені виповнилось 37 років, і я склав список з трьох недооцінених і семи переоцінених речей у житті», — написав Дуров.

Отже, на його думку, недооцінені:

  1. Сон. Сприяє зміцненню імунітету, творчості та психологічного благополуччя.
  2. Природа. Це середовище, в якому ми біологічно створені, щоб почуватися добре.
  3. Самотність. Бути наодинці дає свободу здійснювати духовні та інтелектуальні прориви.

Переоцінені, за версією Дурова:

  1. Великі міста. Є джерелами забруднення, злочинності та шуму. Добре мати доступ до їхніх ресурсів, але бажано жити за їх межами.
  2. Ресторани. Пропонують найповільніший та найменш ефективний спосіб харчування. Приготування їжі в домашніх умовах забезпечує більш здорове харчування та кращий контроль над інгредієнтами.
  3. Спека. Сонячна погода може не лише розслабляти, але й нести ризик розвитку раку та прискорити старіння. Низькі температури, навпаки, прояснюють дух, тіло та розум.
  4. Мода. Нескінченні прагнення відповідати постійно мінливим тенденціям — дорого і непотрібно. Зосередження уваги на зручному одязі спрощує життя та звільняє місце для важливих речей.
  5. Нерухомість. Купівля нерухомості часто обмежує вибір і є сумнівною інвестицією. Оренда дає більше свободи пересування та вивчення різних локацій.
  6. Соціальні медіа. Безперервний потік сміття, що завалює наш розум із соціальних мереж, зменшує наше щастя та творчі здібності. Відключення від цих інтернет-послуг — найкраще, що ми можемо зробити в будь -який день.
  7. Поради знаменитостей. Відомі люди часто дають необґрунтовані поради поза межами своєї компетенції. Для всіх важливих речей у житті найкраще спиратися на сувору науку та експертну думку.

Раніше Сhas News повідомляв, що хакери злили в мережу дані 1,5 млрд користувачів Facebook.

Збій у Facebook — не біда. Біда — це доба без світла. Історія блекауту в Нью-Йорку (фото)