PayPal підтримуватиме криптовалютні платежі з 2021 року

Сьогодні ціна біткоїна зросла на 3,2% і становила 12305 доларів США, що трохи нижче найвищого показника цього року.

Для цього є вагома причина. Як повідомляє Reuters, це сталося тому, що PayPal Holdings Inc. планує дозволити клієнтам купувати криптовалюту через свої рахунки та використовувати криптовалюту для торгових платежів. Почнеться все зі США — українцям доведеться почекати невизначений строк.

Як повідомляє Market Watch, у середу компанія оголосила, що вводить для покупців можливість купувати, утримувати та продавати певні криптовалюти в межах PayPal-гаманця. Нововведення буде впроваджене протягом найближчих тижнів у США.

Спочатку користувачі PayPal зможуть придбати біткоїн, Ethereum, Bitcoin Cash та Litecoin. PayPal має намір додати цю функцію на свою платформу Venmo та вивести її на певні міжнародні ринки в першій половині наступного року.

З початку наступного року користувачі PayPal зможуть використовувати криптовалюту для оплати товарів або послуг від продавців, які приймають PayPal. «Споживачі зможуть миттєво конвертувати обраний баланс криптовалют у фіатну (гарантовану державою) валюту, з упевненістю у вартості та без додаткових комісій», цитує Market Watch повідомлення компанії. PayPal стверджував, що цей крок «значно збільшить корисність криптовалют».

В 2021 році в додатку з'явиться можливість розплачуватися цифровими активами в 26 млн торгових точок, йдеться в повідомленні платіжної системи. Магазини прийматимуть криптовалюти не безпосередньо, а після конвертації в долари. Це стало можливим завдяки отриманню PayPal спеціальної ліцензії Bitlicense від Управління фінансових послуг штату Нью-Йорк (NYDFS).

BitLicense допомагає «заохочувати, просувати та допомагати зацікавленим установам мати добре регульований спосіб доступу до нью-йоркського ринку віртуальних валют», — заявила керівник NYDFS Лінда Лейсвелл у повідомленні PayPal.

У цьому ж тексті генеральний директор PayPal Ден Шульман зазначив, що PayPal «прагне співпрацювати з центральними банками та регуляторними органами у всьому світі, щоб запропонувати свою підтримку та сприяти формуванню ролі, яку цифрові валюти відіграватимуть у майбутньому у світових фінансах та торгівлі».

Клієнти PayPal зможуть використовувати криптовалюти для покупок у будь-якого продавця у своїй великій мережі з початку 2021 року, повідомляє компанія.

Виплати будуть здійснюватися за допомогою фіатних валют, подібно до багатьох нинішніх рішень для криптовалют, таких як BitPay. Це означає, що торговці отримуватимуть фіатну валюту, оскільки PayPal подбає про конверсію.

Окрім платежів за криптовалюту, користувачі PayPal також зможуть придбати криптовалюту безпосередньо через додаток. Таким чином, PayPal буде мати криптовалютний гаманець, що дозволить користувачам купувати, продавати та утримувати криптовалюту через програми PayPal.

PayPal — один з найбільших світових постачальників платежів, з 346 мільйонами активних рахунків та обсягом проведених платежів у $222 млрд у ІІ кварталі 2020 року.

Користувачі платіжної системи зможуть купувати, продавати та зберігати біткоїн та інші цифрові монети, а також платити ними у 26 млн магазинів.

Компанія PayPal дозволить користувачам платіжної системи купувати і продавати чотири зазначені вище валюти, а також зберігати їх на вбудованому гаманці. Плата за зберігання криптовалют PayPal стягуватися не буде, а до 31 грудня 2020 року система не має наміру брати й комісію при купівлі або продажу криптовалют.

На першому етапі здійснювати операції з криптовалютами в системі PayPal зможуть тільки користувачі з США, дана функція з'явиться протягом декількох тижнів. У першій половині 2021 року компанія планує вийти на міжнародний ринок, додавши можливість роботи з цифровими валютами в платіжній системі Venmo.

Деніел Шульман висловив надію, що поява нової функції прискорить процес визнання криптовалют суспільством. Також він зазначив, що це оновлення допоможе підготувати платіжну систему до можливої ​​роботи з цифровими валютами, випущеними державами і корпораціями.

«Ми працюємо з центральними банками і думаємо про всі форми цифрових валют і про те, яку в цьому роль може зіграти PayPal», — сказав Шульман.

В PayPal підтвердили, що в липні компанія уклала партнерство з блокчейн-стартапом Paxos для запуску свого сервісу по роботі з криптовалютами. Це дозволить більш 300 млн користувачів платіжної системи здійснювати операції з цифровими активами.

Чутки про заплановану криптоінтеграцію компанії з’явилися на початку цього року.

Протягом останніх років компанії з фінансових технологій зайнялися криптовалютою. Суперник PayPal Square Inc. вперше дозволив деяким клієнтам купувати та продавати біткоїни через його додаток близько трьох років тому, і з тих пір ця функція розповсюджена ширше.

 

Україна — №1 у світі за використанням криптовалют, повідомляють в Мінцифри