Пентагон переоцінив допомогу Україні на понад $6 млрд: що це означає

Пентагон переоцінив вартість зброї, яку він відправив в Україну на $6,2 млрд за останні два роки. Це сталося через бухгалтерську помилку. Цей надлишок використають для майбутніх пакетів заходів безпеки.

Про це пише Associated Press. 

Речниця Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що докладний аналіз помилки у бухгалтерському обліку показав, що військові служби використали вартість заміни, а не балансову вартість обладнання, яке було вилучено із запасів Пентагону та відправлено до України.

За її словами, остаточні розрахунки показали, що помилка склала $3,6 млрд у поточному фінансовому році та $2,6 млрд у минулому фінансовому році, який завершився 30 вересня 2022 року.

Згідно з попередніми оцінками, оголошеними 13 червня, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну США виділили понад $40 млрд на воєнну допомогу Києву, однак фактично надали її менше, ніж на $34 млрд.

Тепер у скарбниці департаменту є додаткові кошти, які можна використовувати для підтримки України під час її контрнаступу проти росії без необхідності узгоджувати з Конгресом ще один пакет військової допомоги.

Нагадаємо, раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що  21 червня США оголосять про новий пакет допомоги Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США передадуть Україні нову партію БМП Bradley та БТР Stryker — Пентагон