Пентагон підтвердив передачу протирадіолокаційних ракет Україні

США передали протирадіолокаційні ракети для українських літаків. Про це повідомив заступник міністра оборони США Колін Каль, пише Голос Америки.

«В нещодавні пакети військової допомоги ми включили певну кількість протирадіолокаційних ракет, які можуть бути випущені з українських літаків, і можуть мати вплив на російські радари та інші речі», — заявив він.

Каль також розповів, що США та союзники допомогли нашій країні запчастинами та іншими деталями, щоби підняти в небо більше українських винищувачів МиГ-29.

Які протирадіолокаційні ракети передали Україні

Відзначимо, що раніше протирадіолокаційні ракети не фігурували у жодному із списків озброєнь, переданих США. Хоча наприкінці липня міністр оборони Олексій Резніков казав, що Україна очікує такі боєприпаси.

Ні у Києві, ні у Вашингтоні не уточнили, про які саме боєприпаси йде мова. Однак 7 серпня серпня у мережі опублікували фото уламків американських протирадіолокаційних ракет AGM-88 HARM, які можуть уражати ціли на відстані до 150 км.

Уламки ракети AGM-88 HARM в Україні

Протирадіолокаційні ракети наводяться на випромінювання радару та призначені для знищення ворожих сил протиповітряної оборони. За даними Гнештабу ЗСУ, протягом 5-7 серпня було знищено 14 одиниць російських ППО в Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США анонсували новий пакет військової допомоги. Що до нього увійшло