Пентагон показав відео атаки російських Су-27 на американський MQ-9 Reaper

Пентагон опублікував відео агресивних дій російських винищувачів Су-27 проти американського безпілотника MQ-9 Reaper над Чорним морем.

Як зазначає пресслужба Європейського командування США, на початку відео видно, як Су-27 двічі наближається у притул до дрона та скидає паливо. Проте тоді безпілотник уникнув пошкоджень.

На 29 секунді відео зафіксовано момент зіткнення, внаслідок чого з камерою MQ-9 Reaper було втрачено зв'язок приблизно на 60 секунд.

На 39 секунді відео камера повернулася у робочий стан і на кадрах видно, що один з гвинтів пропелера пошкоджено.

Що відомо про інцидент з MQ-9 Reaper над Чорним морем

Вранці 14 березня внаслідок перехоплення російськими Су-27 у море впав MQ-9 Reaper, який виконував розвідувальну місію над Чорним морем. Американські посадовці стверджують, що літаки спочатку скидали перед дроном авіаційне паливо, а потім заділи його пропелер, що і стало причиною падіння.

При цьому в рф факт зіткнення заперечують, а у США кажуть, що воно могло бути ненавмисним.

«Ми не знаємо, наскільки навмисним було зіткнення з безпілотником. Цілком можливо, що це була просто нерозважлива, некомпетентна авіаційна дія пілота», — сказав речник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

За словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі, дрон упав у ділянці моря, де глибина сягає 1500 метрів. NBC з посиланням на джерела у Пентагоні пише, що росіяни вже досягли місця падіння, одна поки немає доказів, що їм вдалося знайти його уламки.

Міллі наголосив, що військові США встигли дистанційно видалити програмне забезпечення на безпілотнику, щоб росіяни не змогли зібрати з дрона будь-яку надсекретну інформацію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Чорному морі помітили нетипову активність російського флоту