Пентагон зафіксував китайську шпигунську кулю над США

У Пентагоні над територією Сполучених Штатів зафіксували повітряну кулю з обладнанням для стеження. Ймовірно, її запустив Китай.

Про це пише CNN.

«Влада США зафіксувала та відстежує спостережну повітряну кулю на великій висоті, яка зараз рухається над територією Сполучених Штатів. Відповідні органи влади, включно з NORAD, продовжують пильно стежити за нею», — заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

За його словами, об’єкт перебуває на значній висоті та не становить військової або фізичної загрози для людей. Кулю вирішили не збивати, щоб уникнути пошкоджень від уламків.

Райдер зазначив, що траєкторія польоту кулі проходить над «кількома конфіденційними місцями», однак це не становить значного ризику.

Він додав, що США не вперше фіксують подібні об’єкти. Раніше їх помітили над Гаваями та Гуамом, де розміщені значні американські військові обʼєкти. Але цього разу куля перебуває над країною довше, ніж зазвичай. У Пентагоні впевнені, що вона належить Китаю. Американські офіційні особи сконтактували з Пекіном щодо цього питання.

«Ми донесли, наскільки серйозно ставимося до цього питання, і дали зрозуміти, що зробимо усе необхідне для захисту нашого народу і країни», — резюмували у Пентагоні.

Нагадаємо, раніше Генерал військово-повітряних сил США Майк Мініхан наказав підлеглим готуватися до війни з Китаєм у 2025 році через Тайвань.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Байден заявив, що США готові застосувати силу для захисту Тайваня