«Переборщили з темою нацизму». У Кремлі не знають, як закінчити війну і не обвалити рейтинг путіна — ЗМІ

Російське керівництво загнане у глухий кут. У Кремлі зараз не розуміють, як закінчити війну за допомогою переговорів і не обвалити рейтинг путіна і скаржаться, що пропаганда «переборщила із нагнітанням теми нацизму в Україні».

Про це повідомляє російське видання «Медуза» з посиланням на джерела в адміністрації президента рф.

У внутрішньополітичному блоці адміністрації президента рф дійшли висновку, що для росії зараз немає «хороших піар-сценаріїв виходу з війни», які б не призвели до падіння рейтингу путіна.

У Кремлі нібито впевнені, що більшість росіян серйозно сприймають війну як «боротьбу з нацистами та нацизмом». Це нібито підтверджують результати закритих «соціологічних опитувань».

А однією з найсерйозніших перешкод для «виходу суспільства з війни» називають «позиція багатьох представників середнього класу», які нібито підтримують спецоперацію.

За їхніми словами, представники середнього класу впевнені: «У війні треба йти до переможного, якщо вже її розпочали — до Києва чи навіть до Львова. Відступати не можна».

Також російська влада побоююється, що суспільство з невдоволенням сприйме відступ військ та переговорами. І в результаті це може призвести до вуличних протестів.

Співрозмовники пояснюють це тим, що російська пропаганда «переборщила із нагнітанням теми нацизму» в Україні.

До того дж представники адміністрації російського президента продовжують підтримувати цю риторику, бо вважають, що сперичатись з громадською думкою вже занадто пізно. І розуміють, що воювати доведеться до якогось результату, який можна оголосити «перемогою».

Водночас два політтехнологи засумнівалися в адекватності таких побоювань: «Опиратися на якусь соціологію зараз дивно. Люди, швидше, пасивні, можуть бути проти війни, а й поза нею. У Москві на машинах середнього класу букв Z щось непомітно».

Обидва співрозмовники впевнені, що у разі «приглушення пропаганди» жодних протестів від прихильників війни чекати не доводиться.

За словами одного з них, «громадяни перестануть думати і говорити про нацистів, повністю переключаться на свої особисті проблеми».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суспільство рф серйозно розглядає Рамзана Кадирова як наступника путіна — ЦПД