Перед судом постануть колишні керівники СБУ та посадовці ФСБ рф у справах щодо Майдану

Правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти щодо керівництва Служби безпеки України, а також директора і 20 співробітників ФСБ рф у справах щодо подій на Майдані у Києві у 2013-2014 роках.

Про це повідомили у Офісі Генерального прокурора та Державному бюро розслідувань.

Серед обвинувачених членів керівництва СБУ, зокрема, його колишній глава Олександр Якименко та перший заступник Володимир Тоцький, а також начальник Департаменту захисту національної державності Сергій Ганжа.

Серед обвинувачених працівників ФСБ — його директор Олександр Бортніков, колишній керівник служби безпеки президента рф Віктор Золотов та інші.

За даними слідства, у грудні 2013 року 20 співробітників російської спецслужби приїхали в Україну та розміщувалися у будівлях СБУ. Тоді за підтримки керівництва Служби безпеки вони організовували створення відеозаписів провокативного характеру. Вони створили YouTube-канал, через який поширювали у мережі відео із дискредитацією суспільно-політичних подій в Україні та приниженням українців як нації.

Матеріали передали до суду. Якименку, Бортнікову, Ганжі, Тоцькому та іншим загрожує до 15 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Харкові затримали агента рф, який наводив російські ракети на свою бригаду ЗСУ