Перед тим, як перекрити Суецький канал, контейнеровоз «намалював» пеніс своїм курсом
Twitter

Безпосередньо перед блокуванням одного з найжвавіших у світі водних шляхів — Суецького каналу, на який припадає 10 відсотків світової торгівлі, нещасливий контейнеровоз Ever Given пройшов ще більш невдалим курсом. Перед тим, як потрапити до каналу, судно визначило курс, який, ну, просто подивіться на це.

YouTube

Служба морського спостереження VesselFinder оприлюднила мапу маршруту судна в Червоному морі, на якій виразно зображений пеніс та яєчка. Дехто ще побачив сідниці у цьому зображенні. Саме таким маршрутом Ever Given йшов перед тим, як сісти на мілину.

Користувачі припустили, що дані сайту стеження за судами є «юнацький генітальним жартом». Проте представник сайту спростував цю інформацію в інтерв’ю порталу Vice, заявивши, що «тут немає місця для якихось змов або помилкових даних».

Зображення маршруту, на якому видно обриси статевого органу, також опублікував у своєму Twitter дослідник дезінформації Джон Скотт-Рейлтон. Він також зазначив, що контейнеровоз застряг «найбільш незручним способом з можливих».

Офіційний представник адміністрації Суецького каналу Джордж Сафуат заявив, що рух цим шляхом повністю зупинений в обох напрямках. Щонайменше вісім буксирів та екскаватор працюють над тим, щоб стягнути з мілини корабель довжиною 400 м. та шириною 59 м.

Контейнеровоз прямував до порту Роттердама з району Янтянь в Китаї. Він мав прибути в порт Нідерландів 31 березня.

Після інциденту з Ever Given біля північного і південного входу до Суецького каналу скупчилися кораблі, на борту яких перебуває близько 10 млн барелів сирої нафти і нафтопродуктів. Експерти заявили, що блокування Суецького каналу може призвести до збою в глобальному ланцюжку поставок енергоносіїв, після чого світові ціни на нафту виростуть на 5%.

Пішов ти! Майстер-клас з матюків від українських політиків