Переддень саміту G-20: Байден і Сі Цзіньпін обговорили війну росії проти України

Вже завтра, у вівторок, 15 листопада світові лідери зберуться на щорічний саміт G20, який відбудеться на індонезійському острові Балі. Однією із тем стане агресія росії проти України.

У понеділок, 14 листопада, у переддень саміту чимало світових лідерів вже прибули на Балі і провели низку зустрічей.

Так, Джо Байден, президент Сполучених Штатів зустрівся із Сі Цзіньпіном, лідером Китаю.

Під час зустрічі лідери обговорили війну росії проти України та наголосили на неприпустимості застосування ядерної зброї в Україні.

Обидва політики дійшли згоди, що ядерна війна ніколи не повинна вестися і що її не можна виграти.

Крім того Байден висловив думку, що США краще, ніж будь-яка інша країна в світі, економічно і політично підготовлені до змін і обставин, які відбуваються у світі. Окрім того, він привітав Україну зі звільненням Херсона та пообіцяв надавати подальшу підтримку у протистоянні з росією.

І підкреслив, що Штати продовжать забезпечувати здатність України захищати себе, але США не вестимуть жодних переговорів без України.

Також варто зазначити, що за повідомленням видання Financial Times із посиланням на джерела серед представників G20 у підсумковому комюніке саміту G20, ймовірно, не буде критики російського вторгнення в Україну, а документ може містити тезу про те, що зараз «не час для війни». За такі формулювання у підсумкових документах саміту G20 виступає, зокрема, Китай. 

Нагадаємо, що Володимир Зеленський, долучиться до зустрічі лідерів «Великої двадцятки» в онлайн-форматі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Велика двадцятка. Розповідаємо історію найбільшого неформального клуб урядів держав