Переговори лідерів «нормандської четвірки» можливі — Зеленський
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський вважає можливою зустріч лідерів «нормандської четвірки». 19 квітня відбудеться засідання радників для обговорення низки питань.

«Ми наближаємося до наступного засідання «нормандської четвірки». Вважаю, що воно можливе. 19-го числа цього місяця буде засідання радників лідерів «нормандської четвірки», обговорюватиметься низка питань… Будуть зроблені німецько-французькою стороною кластери, наразі з доповненнями України, розглядається також РФ. Всі чотири країни підготують доповнення до цих кластерів», — сказав Зеленський після переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі.

«Після засідання радників ми очікуємо чіткого дотримання режиму припинення вогню на Донбасі», — додав Зеленський.

За його словами, зустріч в Єлисейському палаці складалася з двох частин, спочатку безпосередньо з Макроном, після підключилася у відеоформаті канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Зокрема, обговорювалося питання ситуації на Донбасі та режим припинення вогню, який діяв із кінця липня 2020 року.

Зеленський зазначив, що лише цього року вже загинули 30 українських військовослужбовців, і більшість із них загинули не через випадкові постріли, як стверджують представники РФ та бойовики.

«Більшість цих убивств були здійснені снайперським вогнем, снайперський вогонь був прицільним. Всі ці докази: фото, відео, в різному форматі… є і передані ОБСЄ», — сказав Зеленський.

Україна готова до повноцінної зустрічі у «нормандському форматі», але його уникає Путін