Переговори про вступ України до ЄС мають початися до кінця червня — президент Єврокомісії
European Parliament / Flikr

Перемовини про вступ України до Євросоюзу мають розпочатися до кінця червня. Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на Конференції з відновлення України у Берліні, пише Liga.net.

«Україна виконала усі кроки, які ми прописали, які ми сформулювали. І тому ми віримо, що ЄС повинен розпочати перемовини про вступ уже до кінця цього місяця», — сказала вона.

Остаточно це рішення має затвердити Рада ЄС. Зараз там головує Бельгія, але з 1 липня її місце займе Угорщина, яка не підтримує українську інтеграцію.

Також Урсула фон дер Ляєн  повідомила, що у липні Євросоюз надасть Україні €1,5 млрд доходів від заморожених російських активів, 90% цієї суми піде на зброю.

«Зараз ми робимо це можливим — відповідно до міжнародного законодавства і зберігаючи стабільність фінансових ринків. Близько €1,5 млрд від цих доходів будуть уже в липні доступні Україні», — наголосила вона.

10% із цих грошей скерують на реконструкцію та відновлення, решту — на захист України.

Крім того, у червні Європейський Союз виділить Україні €1,9 млрд фінансової підтримки за програмою Ukraine Facility.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США скасували заборону на передачу західної зброї «Азову» (оновлено)