Перемога. «Вікіпедія» змінила Kiev на Kyiv

Чергова перемога української дипломатії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що відтепер інтернет-енциклопедія «Вікіпедія» писатиме назву української столиці Kyiv, а не Kiev. Це означає, що було взято штурмом один з останніх укріплених бастіонів неправильного написання нашої столиці Kiev у всесвітній мережі.

«Багаторазові доводи українців, що він неправильний, не діяли - у відповідь пояснювали, що це суто технічне питання кількості згадок. Але вода камінь точить, а ініційована МЗС кампанія #KyivNotKiev точить світовий інформаційний простір. І от, нарешті, Kyiv став популярнішим в авторитетних джерелах за Kiev. Це чудовий результат довготривалих зусиль багатьох людей», — написав міністр у Facebook.

Власна сторінка Києва

 

Кампанію KyivNotKiev розпочали в жовтні 2018 року. За її виконання відповідала компанія «Стратком», з якою МЗС підписало договір на суму 85,5 тис. грн про надання послуг до кінця 2018 року. Згідно з інформацією з відкритих джерел, на той час керівником компанії була Аліна Фролова, радник міністра інформаційної політики Юрія Стеця. Пізніше Фролова стала заступником міністра оборони Юрія Загороднюка.

Нагадаємо, «Вікіпедія» є відкритою енциклопедією, куди можуть писати статті всі охочі. Пізніше вони проходять перевірку та редагування.