Переможцем конкурсу на керівника АРМА стала Олена Дума

43-річна Олена Дума виграла конкурс з відбору голови АРМА. На посаді її має затвердити Кабмін. Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Кандидатуру Думи підтримали шість із восьми членів конкурсної комісії.

Раніше вона працювала на різних керівних посадах в органах державної влади, починаючи з 2006 року (Кабінет Міністрів України, Мінекології, Мінагрополітики, Мін’юст, Фонд соціального страхування та заступник Чернігівської ОДА). Також очолювала профспілкові організації різного рівня.

Водночас її кандидатуру розкритикували антикорупційні організації, зокрема у Центрі протидії корупції та Transparency International Ukraine. Там зазначають, що досвід Думи не повʼязаний з роботою у сфері, дотичній до кримінальної юстиції, а також не повʼязаний з управлінням чи розшуком активів, а також вказують на її можливу політичну заангажованість.

Нагадаємо, саме до АРМА передають майже всі заарештовані російські та білоруські активи. Зараз в управлінні організації перебувають активи на понад 5 млрн грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд арештував земельні ділянки Оксани Марченко під Києвом (фото)