«Перепив «бояришніка». В «Правому секторі» назвали маячнею закиди Лаврова

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров лякає свого білоруського колегу українськими екстремістами. В Україні його слова вважають маячнею.

Лавров заявив, що у нього є підтверджені данні, що на території Білорусі знаходяться більше 200 «натренованих екстремістів» з України, які хочуть радикалізувати протести проти режиму президента Олександра Лукашенка.

«Всі ці структури займаються провокуванням радикальних дій в Мінську та інших містах. Фінансують відповідні заходи. Навчають тих, кого вони бачать перспективними екстремістськими лідерами», — сказав Лавров на прес-конференції за результатами перемовин з головою МЗС Білорусі Володимиром Макеєм.

Серед згаданих організацій голова російського МЗС назвав «Національний корпус», «Тризуб імені Степана Бандери», «Правий сектор» та «С14». Звідки така інформація та хто підтвердив ці данні, російський політик не уточнив.

В «Правому секторі» заяву Лаврова назвали «хворою маячнею».

«Тут однозначно Лавров перепив «бояришніка» (настоянка глоду — Chas News) та видає якусь маячню. ДУК ПС стурбований ситуацією в Україні та веде національно-визвольну боротьбу на своїй території. Ми підтримуємо братній білоруський народ в їх прагненні змін, але разом з тим адекватно розуміємо, що будь-які наші дії на їх території будуть сприйняті як інтервенція. Наших представників там немає і не було. Пану Лаврову ми порадили б не зловживати з «бояришніком» та лягти добре проспатися», — сказала Chas News речник Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Діана Виноградова.

В свою чергу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, на своїй сторінці в Facebook, назвав заяву Лаврова інформаційною провокацією. «Намагання Росії представити «своїх зелених чоловічків» в Білорусі як українських екстремістів — це дешевий і програшний трюк. Воістину, як каже прислів'я: злодій кричить «тримайте злодія», — написав міністр.