Переселенцям продовжили термін подачі заяв для отримання допомоги за березень

Переселенці, які звернуться за допомогою на проживання у квітні, отримають її, починаючи з березня. Рішенням уряду термін подачі відповідних заяв продовжили з 14 до 30 квітня.

Про це повідомляє пресслужба міністерства соціальної політики.

«Якщо раніше було передбачено, що з березня допомогу на проживання отримають переселенці, які звернулись за її отриманням до 14 квітня, то тепер цей строк подовжено до 30 квітня 2022 року включно», — зазначила міністр Марина Лазебна.

Уряд прийняв відповідне рішення, оскільки велика кількість вимушених переселенців не встигли офіційно зареєструватися.

«Ані технічних, ані людських ресурсів в громадах не вистачає на те, щоб швидко зареєструвати всіх переміщених. Ми бачимо, що в багатьох місцях формуються черги на декілька тижнів», — повідомили в мінсоцполітики.

У міністерстві також обіцяють найближчим часом запустити реєстрацію внутрішньо переміщених осіб та подачу онлайн звернень за допомогою на проживання через Портал Дія.

Наразі через особисті звернення зареєстрували близько 900 тисяч внутрішньо переміщених осіб, зокрема найбільше у:

• Вінницькій — 55 тисяч,

• Львівській — 50,5 тисяч,

• Хмельницькій — 47,4 тисяч,

• Полтавській — 46,1 тисяч,

• Закарпатській — 44 тисячі,

• Черкаській — 42 тисячі.

Нагадаємо, відповідно до урядової програми кожному переселенцю виплатять мінімальну допомогу на суму 2 тис. грн на місяць та 3 тис. виплатять на кожну дитину.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українські спортсмени продали власні медалі та зібрали понад $80 тис. для ЗСУ