Перестановки у міноборони росії: заступником міністра став «улюбленець путіна» мізінцев

На тлі останніх провалів російської армії міноборони рф сколихнули нові звільнення та перестановки. Так, 24 вересня офіційно стало відомо, що дмитра булгакова, заступника міністра оборони рф, який відповідав за тил військ, звільнили. Замість нього призначили михайла мізінцева, генерал-полковника, який стоїть за знищенням Маріуполя.

Про це у Telegram повідомило Міноборони рф.

«На посаду заступника міністра оборони Російської Федерації, який відповідає за матеріально-технічне забезпечення Збройних сил РФ, призначено генерала-полковника Михайла Мізінцева», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що генерала армії дмитра булгакова звільнили з посади заступника міністра оборони рф у зв'язку з переходом на іншу роботу. На яку саме посаду переходить Булгаков, у міноборони рф не уточнили.

Що відомо про михайла мізінцева

Російський 60-річний генерал-полковник михайло мізінцев раніше очолював операцію у Сирії. В ЗМІ його називають «улюбленцем путіна», відомо, що він уродженець Вологодської області.

Також відомо, що саме він керував облогою Маріуполя та віддавав накази бомбити пологовий будинок та драмтеатр у місті, де ховалися місцеві жителі зі своїми дітьми.

Британські та європейські ЗМІ називають мізінцева «маріупольським м'ясником» і звинувачували його в жорстокості щодо мирного населення під час облоги Маріуполя.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін не дозволив генералам рф відступити від Херсона та врятувати солдатів — NYT