Переважна більшість країн ООН проголосували за нову резолюцію щодо України
Getty Images

Генеральна Асамблея ООН на засіданні 24 березня ухвалила резолюцію «Гуманітарні наслідки агресії проти України».

140 членів Генасамблеї засудили росію за створення жахливої гуманітарної ситуації в Україні та вимагають надати цивільному населенню доступ до допомоги, повідомляє Reuters.

За резолюцію проголосували 140 країни, 38 утрималися, а п'ять висловилися проти — росія, Сирія, Північна Корея, Еритрея та білорусь.

Південна Африка пропонувала інший варіант документа, у якому основну увагу спрямовували на гуманітарну ситуацію та не згадували рф. Росія просила підтримати цей варіант, але його не схвалили.

Ухвалена членами Генасамблеї резолюція вимагає захисту для цивільного населення, медперсоналу, гуманітарних працівників, журналістів та цивільної інфраструктури. У ній також є вимога припинення облоги міст, зокрема, Маріуполя.

Окрім цього, документ висловлює занепокоєння впливом війни на продовольчу безпеку «у глобальному масштабі», оскільки Україна «є одним з найважливіших у світі регіонів з експорту зерна та сільськогосподарської продукції».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Постпред США в ООН допускає направлення миротворців НАТО до України