Переворот в росії — всьо. Пригожин прийняв пропозицію Лукашенка про деескалацію і розвернув свої колони назад

Ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин, який почав збройний заколот в росії, ввечері 24 червня заявив, що розвертає свої колони, що йшли на Москву, і повертає їх в польові табори.

Раніше він прийняв пропозицію Олександра Лукашенка про «зупинення руху озброєних осіб» на території Росії та «подальші кроки щодо деескалації напруги». Про це заявили в прес-службі самопроголошеного президента Білорусі.

Повідомляється, що після як президент рф володимир путін зранку проінформував Лукашенка про ситуацію із ПВК Вагнер білоруський правитель провів переговори з керівником вагнерівців Євгеном Пригожиним.

«Переговори тривали протягом дня. Внаслідок чого дійшли домовленостей про неприпустимість розв'язування кривавої бійні на території Росії. Євген Пригожин прийняв пропозицію президента Білорусі Олександра Лукашенка про зупинення руху озброєних осіб компанії Вагнер на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги. На даний момент на столі абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК Вагнер», — повідомили у Лукашенка.

Згодом сам Євген Пригожин виклав аудиозапис, в якому заявив, що ситуація дійшла до можливості пролиття «руської крові», що, на його переконання, неприпустимо, тому «не дійшовши 200 км» до Москви, він розвертає свої колони і повертає їх до польових таборів.

«Настав той момент, коли кров може пролитися. Тому, розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролита руська кров з однієї зі сторін, ми розвертаємо свої колони і йдемо у зворотному напрямку в польові табори згідно з планом», — заявив Пригожин.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Небезпека з повітря: з яких літаків росія обстрілює Україну