Перша ідея з опитування Зеленського, яку «слуги» хочуть втілювати, — про «300 депутатів»
zmina.info

У партії «Слуга народу» планують поступово імплементувати в законодавство результати всеукраїнського опитування, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським. Партійці хочуть розпочати зі скорочення кількості нардепів.

Про це заявив народний депутат, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко 26 жовтня, повідомляє Укрінформ.

Результати «5 питань» після обробки 74% анкет / Слуга народу

«Якоїсь авральної історії, що зараз терміново по цих питаннях (готувати – ред.) п’ять законів і так далі — я не думаю, що може бути. Але поступово ми обов'язково дамо хід всім питанням, які люди підтримали. Почнемо зі скорочення кількості народних депутатів», — сказав Корнієнко. Він розповів, що треба дивитися по епідеміологічній ситуації та що питання можуть винести і на цій сесії Верховної Ради, яка буде тривати до лютого.

Політик зазначив, що з огляду на розповсюдження коронавірусу парламент у першу чергу буде приділяти увагу найважливішим питанням, як, наприклад, проєкт держбюджету на 2021 рік.

Корнієнко нагадав, що законопроєкт про внесення змін до Конституції щодо скорочення кількості депутатів до 300 вже отримав висновок Конституційного Суду.

«Найпростіший кейс для мене — це третє питання. У нас лежить на другому читанні повернений з Конституційного суду проєкт зміни до Конституції, який визнаний Конституційним судом таким, що відповідає Конституції, його можна голосувати», — сказав Корнієнко. Він вважає, що комітет схвалить законопроєкт.

Щодо легалізації медичної коноплі, то Корнієнко повідомив, що три відповідні законопроєкти розробляли різні підгрупи у фракції «Слуга народу».

«Я сподіваюся, що колеги знайдуть в собі сили об'єднатися і зробити спільний, щоб ми не дискутували один з одним. І в принципі можна його вносити, далі обговорювати. Тобто провести дискусію з суспільством, як краще це реалізувати в масштабах України», — зазначив Корнієнко.

Про питання вільної економічної зони на Донбасі депутат сказав, що, «зважаючи на масштаб підтримки, це питання потребує ще дискусії в суспільстві».

«Щодо довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах — ми бачимо, що підтримка велика. Треба консультуватися з нашим Комітетом правової політики, з антикорупційним комітетом, які є варіанти», — сказав голова партії «Слуга народу».

Питання щодо права України на використання безпекових гарантій, визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності, яке підтримали 74,21% українців, Корнієнко сказав, що «президент як наш головний дипломат далі буде враховувати це в своїй діяльності».

При цьому голова партії зазначив, що йому важко сказати про законодавче забезпечення цього питання.

У день голосування на місцевих виборах 25 жовтня українцям було запропоновано відповісти й на п’ять запитань від президента.

Українцям запропонували дати відповідь на запитання, які стосуються запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах, створення на Донбасі вільної економічної зони, скорочення кількості депутатів у Верховній Раді до 300, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Сьогодні партія «Слуга народу» оприлюднила в Telegram попередні результати загальноукраїнського опитування «5 питань від Президента» після обробки 74% анкет.

Як ми писали раніше, більшість тих, хто взяв участь, виступає проти вільної економічної зони на Донбасі.

 

Не питай мене чому