Перші ядерні боєголовки доставили до Білорусі кілька днів тому — Буданов

Кілька днів тому до Білорусі доставили перші ядерні боєголовки з росії, однак білоруські військові поки не готові до експлуатації такого озброєння.

Про це керівник ГУР МО Кирило Буданов розповів в інтерв'ю ТСН.

«Стосовно ядерної зброї білорусі, буквально кілька днів тому перші боєголовки були доставлені. До того проводились масштабні тренування з ядерними імітаторами. Я читав оригінали документів за результатами тренувань. Досить негарні для Білорусі документи», — сказав він.

За його словами, російське 12 головне управління, яке відповідає за саме ці засоби, написало, що за результатами тренувань з ядерними імітаторами для системи «Іскандер», які в невеликій кількості передали Білорусі, було визнано повну неготовність білоруських військових до експлуатації застосування подібного озброєння.

Водночас білоруси показали максимально високий результат у володінні ракетними комплексами «Точка У».

Нагадаємо, Лукашеко казав, що ядерна зброя до Білорусі почала надходити ще у червні. Однак тоді цю інформацію спростовували у розвідці та у моніторинговій групі «Беларускі Гаюн».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хіросіма, атолл Еніветок, Хрестище: ядерні вибухи в Україні та світі
Ядерний клуб: які країни володіють найбільш смертоносною зброєю
Чому і як Україна відмовилась від ядерної зброї