Пєсков не захотів коментувати український контрнаступ на Харківщині

Прессекретар президента рф Дмитро Пєсков відмовився коментувати контрнаступ ЗСУ на Харківщині.

Відповідаючи на запитання журналістів, він порадив їм звернутися до російського міноборони.

«Щодо ходу спеціальної військової операції, то це до мого колеги (офіційного представника міноборони рф Ігоря) Конашенкова», — цитує Пєскова російське держагенство РИА Новости.

Речник путіна також не став відповідати на запитання, чи стурбований кремль тим, що відбувається, і знову переадресував журналістів до міноборони.

Відзначимо, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео, як зустрічають українських військових на звільнених територіях, та повідомив, що деокуповано вже більше 1000 кв. км. Про звільнення такої ж території у вечірньому зверненні казав і президент Володимир Зеленський.

 

Понад 1000 кв км звільнено від окупанта в останні кілька днів. Нам дуже важко, але ми просуваємося вперед. Вдячні співгромадянам, які допомагають і чекають на нас.

Posted by Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine on Friday, September 9, 2022

Російські офіційні ЗМІ при цьому ігнорують український контрнаступ. Про звільнення Балаклії вони взагалі не згадували і лише 9 вересня повідомили з посиланням на окупаційну адміністрацію, що нібито «бої тривають на околицях міста».

Одночасно вони з посиланням на місцевих колаборантів стверджують, що «жодній українській ДРГ не вдалось зайти у  Куп’янський район», який відіграє ключову роль у логістиці окупантів у цьому регіоні.

В той же час українські військові виклали у соцмережах своє фото на фоні в’їздного знаку на околицях Куп’янська.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ знищили на Запоріжжі ще одну «Москву» вартістю $57 млн (фото, відео)