Петиція про легалізацію порно в Україні набрала 25 тис. підписів

Петиція про легалізацію еротики та порно на території України набрала необхідну кількість голосів для розгляду.

Станом на 10 серпня на сайті президента її підписали 25056 осіб.

Автор петиції наголошує, що у багатьох державах дозволена порнографічна діяльність та переконаний, що така заборона тільки шкодить українській економіці.

«Більшість розвинених держав не мають заборон на порнографічну діяльність. В Україні цей закон приймався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. Крім того, даний закон не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно — може виїхати за кордон і піднімати економіку іншим державам», — йдеться у петиції.

У тексті звернення зазначили, що сам закон «дуже узагальнений і дає простір на його трактування по-різному».

Зокрема, автор каже, що не зрозуміло «де еротика у мистецтві, а де еротика як порно». За його словами закон розвиває корупцію, адже «навіть на юридичних консультаціях юристи говорять, що від того, чи дати хабара залежить, як правоохоронна система трактуватиме законодавство».

«Зараз, коли багато людей втратили роботу і це ідеальний шанс принести гроші в українські бюджети, коли для багатьох — це єдиний спосіб спілкування з протилежною статтю через особливості зі здоровʼям чи місця перебування, коли такі закони суперечать свободі і цінностям ЛГБТ спільнот, коли навіть зараз в інтернеті існують еротичні спільноти від українок для підтримки українських солдат на фронті. Виходить, що ці дівчата, всі OnlyFans і вебкам моделі, які пожертвували гроші на ЗСУ автоматично попадають під кримінальну відповідальність. Тому зараз це дуже важливо зняти заборони на еротику та порно і легалізувати їх в Україні», — зазначив автор петиції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Петиція про легалізацію одностатевих шлюбів набрала 25 тис. голосів: що далі