Петиція про скасування заборони виїзду чоловікам за кордон набрала 25 тис. підписів. Тепер її має розглянути Зеленський

Петиція з вимогою дозволити військовозобов’язаним чоловікам виїжджати за кордон набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Текст звернення розмістили на сайті президента три дні тому — 18 травня.

Автор петиції вважає, що така «безглузда заборона» не має нічого спільного з правопорядком, а тільки породжує корупційні схеми.

«Ми спостерігаємо черги до воєнкоматів добровольців, яких відправляють додому чекати вакансій. При цьому ті ж воєнкомати полюють на чоловіків біля торгівельних центрів, щоб вручити їм повістки. З якою метою? Тільки хабарі – нічого іншого логіка не підказує», — йдеться в тексті документу.

У петиції автор закликає скасувати заборону виїзду з України чоловіків віком від 18 до 60 років, рои мобілізації робити акцент на призові добровольців, а також посилити відповідальність співробітників воєнкоматів та прикордонних пропускних пунктів за хабарі.

Тепер петицію впродовж 90 днів має розглянути президент Зеленський.

Раніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль розповідав, хто ухвалює рішення про дозвіл чоловікам виїжджати за кордон на час війни.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Львові затримали шахрая, який за $7 тис. допомагав чоловікам виїхати за кордон