Петр Павел офіційно став президентом Чехії

Сьогодні, 9 березня, у Празькому граді відбулася інавгурація новобраного президента Чехії Петра Павела.

Він офіційно склав присягу на вірність Чеській Республіці, повідомляє ČT24.

«Я присягаюся у вірності Чеській Республіці. Я зобов'язуюсь дотримуватись її Конституції та законів. Я присягаюсь своєю честю виконувати свої обов'язки на користь всього народу та в міру своїх знань та совісті», — сказав Павел.

У промові після присяги новий президент пообіцяв невдовзі представити свій план на перші 100 днів та нову посаді та нову мету.

Павел заявив, що хоче «повернути гідність, повагу, порядність та інші цінності» керівництву країни. Він пообіцяв зробити уряд більш відкритим для людей та подій та повернути регулярне спілкування.

Також новообраний президент зазначив, що для країни важливі зниження інфляції та державного дефіциту. Павел додав, що підтримуватиме заходи, які це забезпечать, попри їхню складність.

Нагадаємо, відставний генерал Петр Павел переміг на виборах президента Чеської Республіки наприкінці січня 2023 року. Сhas News розповідав, чим відомий новий чеський лідер і чому його перемога важлива для України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чехи зібрали понад $1,3 млн та купили для України модернізований танк «Томаш»