Під час екскурсії на Львівщині дитина впала у водоспад. Вона загинула
ДСНС

Під час екскурсії у Стрийському районі Львівської області у середу загинув учень 6 класу зі Львова.

Про це повідомили мер Львова Андрій Садовий у Telegram та пресслужба ДСНС Львівської області.

«Під час екскурсії до с. Кам’янка учень 6 класу львівської школи підійшов близько до водоспаду, послизнувся і впав у воду, в наслідок чого отримав травму, несумісну з життям», — написав міський голова Львова.

У ДСНС Львівщини повідомили, що 2 червня о 11:56 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те що в с. Кам'янка в водоспаді тоне дитина. До місця події негайно прибули рятувальники 24-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Сколе.

Рятувальники за допомогою бензопили розрізали дерево, за яке зачепилась дитина. Потім вони вивільнили тіло та за допомогою рятувальних мотузок витягнули його на берег, де передали медикам. Лікарі констатували смерть хлопчика. 

Класний керівник хлопчика, який загинув під час екскурсії на Львівщині, отримав серцевий напад і перебуває в лікарні. Про це передає пресслужба міськради Львова, посилаючись на слова начальниці управління освіти Львівської міської ради Зоряни Довганик.

«Класний керівник, який супроводжував дітей, отримав серцевий напад, тому перебуває зараз у лікарні в місті Сколе. Окрім того, вчитель, який рятував життя дитині, наковтався води та отримав переохолодження, тому також доставлений до лікарні у Сколе», — наголосила вона.  

За її словами, школярів під час екскурсії супроводжували 3 вчителів та 2 батьків. Педагоги й медики проводили реанімаційні заходи на місці, але врятувати життя дитини не вдалося. Додає Довганик.

Управління освіти створить комісію для розслідування фактів трагедії.

Довідка

Кам'янський водоспад розташований в межах національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Висота водоспаду — близько 7 м. Він складається з одного каскаду, розділеного скельним виступом на два потоки.

Верховна Рада звільнила рятувальників від строкової служби в армії