Під час нічної атаки на Україну до Білорусі залетіло щонайменше 5 «шахедів» — «Беларускі Гаюн»

У ніч на 31 липня під час масованої атаки росіян на Україну щонайменше п’ять «шахедів» потрапили на територію Білорусі.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Перший дрон перетнув територію Білорусі приблизно о 23:20 у районі села Асаревичі. ВПС країни через це підняли в повітря винищувач з аеродрому «Барановичі», який понад годину літав по південному сходу країни поблизу прикордоння.

«Винищувач помічали в районі Речиці, Гомеля та поблизу інших населених пунктів у прикордонні з Україною, що свідчить про те, що винищувач проводив інтенсивний пошук цілей та був піднятий не просто на розвідку, а на цілеспрямоване виявлення «шахедів» над Білоруссю. Він пробув на півдні країни до 01:30, але й після його повернення до «Барановичів» шахеди продовжили заходити до Білорусі», — зазначає моніторингова група.

Також дрони-камікадзе залітали до Білорусі в районі селище Лоїв, села Асаревичі та Кірове. Більшість із них йшли вглиб Поліського радіаційно-екологічного заповідника і далі назад в Україну, але один із дронів пролетів Білоруссю понад 260 км, аж до Брестської області.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Білорусі втретє за тиждень «заблукав» російський дрон — «Беларускі Гаюн»