Під час проповіді у Прощену неділю Московській патріарх Кирило назвав війну проти України «метафізичною» — простіше кажучи, священною

6 березня православні християни відзначають Прощену неділю (Сиропуст) — останній день перед початком Великого посту. У цей день, за багатовіковою традицією, християни просять один в одного пробачення та припиняють будь-яку ворожнечу.

Втім, судячи з проповіді у цей день Московського патріарха Кирила, його трактування «прощення» є іншим. Як виникає з тексту проповіді Кирила, що наведена на офіційному сайті Московського патріархату, очільник РПЦ відзначив, що «прощення без справедливости є капітуляцією та слабкістю. Тому прощення повинно супроводжуватися неодмінним збереженням за собою права стояти на стороні світла». Також Кирило сказав, що віряни РПЦ «вступили в боротьбу, яка має не фізичне, а метафізичне значення».

Кирило також сказав, що мешканців Донбасу заставляють страждати, вісім років намагаючись зруйнувати то, що існує на Донбасі. А на Донбасі, на його думку, існує «принципове неприйняття так званих цінностей, які сьогодні пропонуються тими, хто претендує на світову владу». Простіше кажучи — гей-парадів. «Вимоги до багатьох провести гей-парад і є тестом на лояльність тому самому могутньому світу миру» — зазначив очільник МПЦ.

«Якщо Росії дадуть поглинути Україну, це відкине людство назад у джунглі»
Путін запропонував альтернативне бачення історії України. Що з ним не так?