Під час протестів у М'янмі загинули щонайменше 550 людей. Сотні громадян зникли безвісти
Getty Images

З початку протестів проти військової хунти у М'янмі від дій силовиків загинули щонайменше 550 людей, зокрема 46 дітей.

Про це повідомляє DW.

Видання пише, що 3 квітня у країні загинули щонайменше п'ятеро людей. За повідомленням новинного видання Irrawaddy, у місті Моніва солдати застрелили трьох демонстрантів. Ще двоє протестувальників загинули на південному заході країни. Багато активістів поранили та затримали, додає ЗМІ.

В Асоціації підтримки політичних в'язнів кажуть, що під час протестів у країні вбили щонайменше 550 людей, зокрема 46 дітей. Також близько 2750 людей затримали, ордери на арешт видали ще щодо 126 мітингувальникам. Сотні затриманих вважаються зниклими безвісти, наголосили в організації Human Rights Watch.

Наразі загострюється ситуація у штаті Карен. Він знаходиться на кордоні з Таїландом. За інформацією Каренського національного союзу, за останні дні військовий режим завдав повітряних ударів по штату. Внаслідок цього є загиблі та поранені.

Через ці напади близько 20 тис. мешканців штату втекли в інші райони країни, ще три тис. — до Таїланду. Союз закликав міжнародну спільноту запровадити санкції режиму в М'янмі.

 

Chas News повідомляв, що у М’янмі вчителька фізкультури станцювала на тлі військового перевороту. 

Напередодні у М’янмі військові заблокували доступ до Twitter та Instagram.

Росія підтримала військовий переворот у М'янмі — ЗМІ