Під дачею Зеленського протестували проти арешту Стерненка і Антоненка
Telegram / «Самозахист»

8 березня мітингувальники протестували під дачею президента України Володимира Зеленського проти арешту громадського активіста Сергія Стерненка та військовослужбовця Андрія Антоненка.

Про це повідомляє LB.ua.

«8 березня ми їдемо нагадати про це Президенту до нього на державну дачу. Бо Справедливість Стерненку справедливість усім», — зазначили протестувальники.

Активісти розпочали мітингувати біля дачі українського лідера у Конча-Заспі.

Станом на 17:15 учасники мітингу стояли біля паркану дачі. Активісти з'жджалися власним чи громадським транспортом. Напередодні організатори акціх оголосили збір біля станції метро «Видубичи».

Близько 17:30 активісти запалили фаєри.

Акцію протесту організували мітингувальники, які підтримують Стерненка та підозрюваного у причетності до вбивства Павла Шеремета Андрія Антоненка. Про це йдеться на Facebook-сторінці події «Мовачння тримає за ґратами».

«І хоч Зеленський і його оточення самі визнають, що наша судова система довела свою непридатність, вони не роблять нічого, щоб ця репресивна машина припинила відмазувати злочинців та відправляти невинуватих людей у в’язницю», — наголосили активісти.

Передісторія

23 лютого 2021 року одеський суд засудив Стерненка та Руслана Демчука до семи років і трьох місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини. Нібито Стерненко й Демчук навесні 2015 року на Одещині напали на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, аби той склав мандат.

Також Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні травматичного пістолета.

У 9 містах організували акції на підтримку Стерненка, який називає себе невинним. У Києві 23 лютого мітингували біля Офісу президента, там були сутички, затримали 24 людини, але потім відпустили.

Стерненко подав апеляцію. Адвокати вимагають його звільнити