Під нові санкції Великої Британії потрапили олігарх Потанін і родичка путіна

Уряд Великої Британії 29 червня оголосив про нові санкції, які вдарили по найближчому оточенню путіна. 

Про це повідомили в уряді Великої Британії.

Серед тих, хто потрапив під санкції — Володимир Потанін — друга найбагатша людина росії і власник великого конгломерату «Інтеррос». 

Під санкції також потрапила Ганна Цивільова, двоюрідна сестра путіна і президент відомої російської вугледобувної компанії АТ «Група Колмар».

Чоловік Цивільової Сергій Цивільов — губернатор Кемеровської області, багатої вугіллям, і пара отримала значну користь зі своїх відносин з путіним. 

Представник уряду Британії зазначив: «Поки Путін продовжує свій огидний напад на Україну, ми будемо використовувати санкції, щоб послабити російську військову машину. Сьогоднішні санкції показують, що ніхто і нічого не випускає з уваги, в тому числі і найближче оточення Путіна».

Загалом Велика Британія вже запровадила санкції щодо понад 1000 осіб і понад 120 підприємств після вторгнення путіна в Україну.

За даними уряду Великої Британії, три чверті іноземних компаній скоротили свою діяльність в росії, майже чверть з яких повністю припинила свою діяльність.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Санкції з росії не зніматимуть до «справедливої угоди» з Україною — Шольц