Підозрюваного у хабарництві ексголову Тернопільської облради Михайла Головка поновлять на посаді

Колишній голова Тернопільської облради Михайло Головко, якого звільнили через відкриту проти нього справу про хабарництво, повернеться на роботу. Він також отримає зарплату за час вимушеного прогулу.

Таке рішення ухвалив Львівський адміністративний суд, яке у коментарі «Суспільному» підтвердив сам Головко.

За його словами, суд задовольнив його позов про поновлення на посаді, а також постановив виплатити йому 591 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу.

Тим часом прессекретар Тернопільської обласної ради Роман Яворський розповів, що про результати суду знають, але чекають повного тексту рішення. Поки його немає — коментарів про поновлення Головка на посаді не даватимуть, наголосив він.

У чому звинувачують Головка

За даними слідства, тодішній голова Тернопільської облради Михайло Головко й два заступники керівника Тернопільської ОВА «наполегливо просили» місцевого бізнесмена й волонтера надати понад 2,4 млн грн за підписання комунальним підприємством актів виконаних робіт із будівництва й ремонту інфраструктурних об’єктів.

За ці гроші вони також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконано та прийнято у 2022 році.

Детективи НАБУ затримали підозрюваних 26 червня 2023 року «на гарячому» після передачі третього траншу в розмірі понад 600 тис. грн.

Усім трьом посадовцям тоді повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України — вимагання неправомірної вигоди. За цією статтею їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

До 17 січня 2024 року Головко мав перебувавати під цілодобовим домашнім арештом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ігоря Гринкевича судитимуть за $500 тис. хабаря працівнику ДБР