Підсанкційні росіяни вимикають систему ідентифікації, щоб сховати яхти від арешту — ЗМІ

Російські олігархи та політики, які потрапили під санкції через війну, вимикають автоматичну систему ідентифікації в яхтах на території інших країн, щоб сховати їх від арешту.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані розслідування The Observer.

За даними розслідувачів, дані щонайменше шести суден підсанкційних росіян зникли з системи AIS, серед них:

  • з 3 березня не можуть відстежити яхту Alfa Nero мільярдера Андрєя Гур’єва пропри те, що її нещодавно бачили в акваторії Карибського;
  • 72-метрова яхта Clio мільярдера Дерипаски. Востаннє її місцеположення фіксували 18 квітня неподалік від Сочі і Новоросійська;
  • 70-метрова Galactica Super Nova ексочільника «Лукойла» Вагіта Алекперва. Останні дані про її місцезнаходження передавали 2 березня від берегів Хорватії;
  • 140-метрова Ocean Victory, пов’язана з олігархом Віктором Рашніковим, яка не з’являлась у системі після 1 березня, коли була пришвартована на Мальдівах.

Як пише видання, журналісти вийшли на зв’язок з членом екіпажу однієї з яхт. Він зазначив, що їм дали вказівку сховати дані про місцезнаходження.

Раніше Олександр Ярославський виставив на продаж яхту Kaiser майже за €50 млн. Раніше гроші з продажу бізнесмен обіцяв передати на відновлення Харкова.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Катюша» з Америки. Чому росіяни так бояться передачі Україні реактивних систем залпового вогню