Пілот Вадим Ворошилов «Karaya», який збив пʼять Shahed-136 та дві ракети, став Героєм України

12 жовтня під час масованої ракетної атаки на нашу країну, український пілот Вадим Ворошилов з позивним Karaya збив пʼять Shahed-136 та дві ракети

Після цього він відвів несправний літак від Вінниці та успішно катапультувався. Винищувач розбився недалеко від міста. 

Завдяки цьому 5 грудня Ворошилов  отримав звання Героя України та орден «Золота зірка». Відповідний указ президента України  Володимира Зеленського, датований ще 5 грудня, опублікували на офіційному сайті глави держави.

Як Вадим Ворошилов прокоментував присвоєння звання Героя України

6 грудня Ворошилов опублікував у Instagram фото зі своїм закривавленим обличчя після катапультування.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vadym V (@___karaya___)

«Скажу лаконічно. Нас нікому і нічому не зламати! Сили оборони України стоять на захисті не лише нашої Держави, вони стоять на захисті всього цивілізованого світу, це щит який оберігає західний світ від орди, яка залишає після себе лише хаос та розруху! Але цей захист дуже дорого вартує для синів України, тому це потрібно розуміти та пам’ятати!», — написав пілот. 

Пілот Вадим Ворошилов Karaya: біографія

Ворошилов народився у місті Кременчук, що на Полтавщині. В 2011 році став випускником Кременчуцького військового ліцею. Також він закінчив Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

У 2016 році, після закінчення навчання, його направили на службу до 204-ї бригади тактичної авіації. Там Вадим служив льотчиком, а згодом старшим льотчиком авіаційної ланки авіаційної ескадрильї та начальником служби безпеки польотів служб.

У 2017 році став кращим молодим льотчиком повітряного командування «Південь». У 2020 році за підсумками льотних змагань став «Кращим екіпажем винищувальної авіації Повітряних Сил України». У 2021 році в інтерв'ю він розповів про звільнення з війська через бюрократію.

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ до України повернувся до лав ЗСУ. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.