Після арешту Дурова високопосадовцям рф наказали видалити службові листування в Telegram — росЗМІ

Низці російських урядовців, силовикам та посадовцям адміністрації президента та уряду рф доручили видалити своє службове листування з Telegram. Це сталося на тлі затримання засновника й гендиректора месенджера Павла Дурова у Франції.

Про це пише російське видання Baza з посиланням на джерела.

Крім того, таку вказівку начебто дали й високопосадовцям російського міноборони, а також деяким великим бізнесменам.

Водночас деякі чиновники заявили, що їм вказівки про видалення листування поки що не надходили. А втім, їх очікують уже в понеділок-вівторок (26-27 серпня).

Як цитує Baza французькі ЗМІ, французькі спецслужби домагатимуться доступу до листувань у Telegram, які пов'язані зі злочинними спільнотами, а також із санкційними компаніями та людьми.

Затримання Павла Дурова: що відомо

Увечері 24 серпня французький канал TF1 повідомив, що у Франції затримали 39-річного засновника та генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова.

Поліція має ордер на арешт засновника Telegram. За даними слідчих, відсутність модерації та співпраці з правоохоронними органами, а також інструменти, які пропонує Telegram (наприклад, одноразовий номер), роблять його співучасником торгівлі наркотиками, злочинів проти дітей і шахрайства. 

Ордер почав діяти, щойно він прибцв до країни. Слідчі Національного управління по боротьбі з шахрайством при митному департаменті вже взяли Дурова під варту. 

25 серпня йому можуть висунути обвинувачення у низці злочинів, зокрема щодо тероризму, наркотиків, співучасті у злочинах, шахрайстві та відмиванні грошей, отримання крадених речей, кримінального контенту з дітьми. У такому разі йому загрожуватиме до 20 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Павло Дуров заявив, що є біологічним батьком більш як 100 дітей