Після оновлення даних у е-кабінеті автоматично на ВЛК направляти не будуть — Генштаб

Військовозобов'язаних після оновлення військово-облікових даних через електронний кабінет не будуть автоматично направляти на проходження ВЛК. У разі такої необхідності видаватимуть окрему повістку

Про це в інтерв'ю NV заявив представник Генерального штабу ЗСУ Юрій Глущенков.

«На цей момент питання стоїть виключно в оновленні даних. Якщо пан Віктор буде запрошений на ВЛК відповідною повісткою, він прийде і пройде ВЛК. Питання стоїть про оновлення даних, наголошую на цьому», — пояснив він.

На уточнення, чи автоматично всі, хто оновлюють дані, отримають направлення на проходження ВЛК, Глущенков відповів: «Таке завдання не стоїть. Таке рішення приймає ТЦК, виходячи з оновленої інформації, наявності тих завдань, які перед ним стоять».

Раніше  речник Полтавського обласного ТЦК майор Роман Істомін розповідав, що військовозобов'язані, які прибувають у військкомати для уточнення своїх даних, однозначно будуть направлятися на ВЛК. За його словами, інформація про придатність до військової служби, яку й визначає ВЛК, є одним з пунктів військово-облікових даних.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони обіцяє запустити 18 травня е-кабінет військовозобов'язаного: як він працюватиме