Після виходу Nokia та Ericsson у росії погіршаться мобільний звʼязок та інтернет — Reuters

Якість мобільного зв’язку в росії може погіршитися після виходу з країни виробників телекомунікаційного обладнання Nokia та Ericsson. На думку експертів, зона покриття мережею може повернутись до стану кінця 1990-х років.

Про це повідомляє Reuters.

Так, за їх словами вихід Nokia та Ericsson з росії наприкінці року загрожує незворотними наслідками для мобільних мереж та призведе до погіршення зв'язку та інтернету для росіян.

Російські користувачі мобільних телефонів, швидше за все, зіткнуться з повільнішим завантаженням, випадками скидання викликів і більш тривалими відключеннями зв'язку.

На частку Ericsson і Nokia припадає майже 50% базових станцій мобільного зв'язку в росії, вони постачають в країну все необхідне телекомунікаційне обладнання і програмне забезпечення, що дозволяє різним частинам мережі функціонувати разом.

Наголошується, що у 2023 році Nokia та Ericsson також припинять оновлення програмного забезпечення.

«Безумовно, програмні оновлення мають першорядне значення для забезпечення працездатності, безпеки та надійності мереж», — підкреслив Паоло Пескаторе, аналітик PP Foresight.

Співрозмовники Reuters додали, що китайська Huawei, на частку якої припадає третина ринку росії, пообіцяла оновлювати програмне забезпечення, але припинила постачання нового телекомунікаційного обладнання до країни.

Розрив зв'язків із іноземними фірмами відкине російські комунікації на ціле покоління назад, в той час як решта світу розгортає технології 5G.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Британія до 2033 року відключить мережі 2G та 3G, щоб звільнити частоти для 5G