Питання напряжні ці задовбують! У Британії папуги в зоопарку матюкаються й сміються

Групу сірих папуг (інша назва — жако), яких поселили в зоопарку Лінкольншира на сході Великобританії, довелося приховати від відвідувачів. Птахи віртуозно опанували нецензурну лексику.

Африканські сірі папуги приїхали до парку дикої природи у селищі Фріскні в серпні і їх разом помістили на карантин.

Незабаром з'ясувалося, що всі п'ять жако матюкаються англійською. Співробітники зоопарку, почувши непристойну лексику, сміялися, і це тільки надихало папуг лаятися далі. А чим більше вони лаялися, тим частіше чули сміх — процес став самопідтримуваним.

Ті самі папуги-жако / Фото зі сторінки зоопарку Лінкольншира на Facebook

 

«Вони навчилися матюкатися і сміятися, і коли один лаявся, другий починав сміятися», — розповів Linkolnshire Live керівник зоопарку Стів Ніколс.

І от папуг показали публіці. За 20 хвилин птахи вже матюкали відвідувачів. За словами Ніколса, така поведінка нікого не образила, скоріше викликала посмішку у гостей. Але співробітники занепокоїлися, що нецензурну лексику почують діти, які прийдуть у вихідні.

Жако довелося сховати у вольєр, недоступний для відвідувачів. Надалі адміністрація розселить птахів у різні ділянки зоопарку, щоб вони хоча б не лаялися хором.

У коментарі BBС Ніколс сказав, що сподівається, що в результаті птахи навчаться пристойнішим словам від папуг довкола. «Але якщо вони навчать інших поганим словами, і в результаті у нас буде  матюкаються 250 птахів, я не знаю, що ми будемо робити», — додав він.

А поки в Британії брудно лаялися папуги, у В’єтнамі винахідливі ділки продавали секондхенд-презервативи. Вироби вирівнювали дерев’яними фалоімітаторами.