Півмільйона французів підписали петицію з вимогою виправдати жінку, яка вбила вітчима-ґвалтівника
Pixabay

У Франції люди закликають зняти обвинувачення з жінки, яка вбила свого вітчима. Він ґвалтував та знущався з неї 25 років.

Вперше Даніель Полетт вчинив насильство над Валері Бако, коли тій було 12, а йому — 37. Жінка розповіла, що поняття не мала, що робить, поки не прийшла на урок біології, повідомляє BBC.

Тоді Полетта ув’язнили за інцест, але через три роки він повернувся та продовжив насильство. У 17 років Валері завагітніла. Алкозалежна мати вигнала її і Полетта з дому, тож вони стали жити разом.

Чоловік не лише сам ґвалтував Валері, але й змушував її надавати сексуальні послуги далекобійникам, погрожуючи вбити. Також він бив жінку та не дозволяв їй спілкуватися з людьми, посилаючи приятелів стежити за Бако, коли та виходила з дому.

За стільки років Валері народила від Полетта чотирьох дітей. Вони також скаржилися в поліцію, але там відмовилися слухати неповнолітніх.

Жінка не витримала, коли ґвалтівник почав обговорювати секс із їхньою 14-річною донькою. 13 березня 2016 року, після чергового «клієнта», вона вистрелила Даніелю Полетту в потилицю з його ж пістолета, що зберігався в машині на випадок небезпеки.

Валері та двоє її дітей заховали тіло, але у 2017 році правда вийшла назовні. Бако в усьому зізналася.

Жінка написала 198-сторінкову книгу під назвою «Всі знали». Історія детально описує всі страждання, які пережила жертва. «Всі знали, але ніхто нічого не сказав», — написала Валері про повернення вітчима з в’язниці після першого зґвалтування.

Бако вважає, що заслуговує покарання, але зазначає, що не мала, куди піти від тирана, та боялася, що він уб’є її дітей.

У своїй книзі Валері пише, що її часто запитують, чому вона просто не пішла. «Коли ваше повсякденне життя є серією ударів, погроз, принижень та образ, ви врешті-решт не здатні мислити», — відповідає вона.

Із початку року у Франції жертвами свого колишнього або нинішнього партнера стали 55 жінок. Це один із найвищих показників у Європі.

У Греції вбивцю дружини викрили за допомогою «розумного годинника»