Північна Корея і росія можуть планувати військову провокацію перед виборами у США — ЗМІ

Північна Корея і росія можуть готувати масштабну військову провокацію в жовтні — перед початком президентських виборів у США.

Про це повідомив канал NBC News із посиланням на низку американських високопосадовців.

Джерела видання зазначають, що американські офіційні особи готуються до того, що Північна Корея може вдатися до «найбільш провокаційних військових дій за останнє десятиліття» напередодні президентських виборів у США

Зокрема кілька американських високопоставлених чиновників розповіли журналістам, що Пхеньян, вірогідно, здійснить це за наполяганням російського диктатора володимира путіна.

За їхніми словами, цей час можуть обрати, щоб створити неспокій в іншій частині світу, «поки американці вирішують, кого відправити назад у Білий дім».

«Ми не сумніваємося, що Північна Корея буде провокувати цього року. Питання лише в тому, наскільки ескалаційною вона буде», — заявив представник американської розвідки.

Журналісти зауважили, що адміністрація Байдена стурбована тим, що посилення військового альянсу між путіним і північнокорейським лідером Кім Чен Ином може значно розширити ядерний потенціал Пхеньяну і посилити напруженість в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Оскільки найближчими тижнями очікується, що путін відвідає КНДР і зустрінеться з Кім Чен Ином, офіційні особи США вважають, що вони зміцнять нову угоду про розширення передачі військових технологій Пхеньяну.

Вибори в США: що відомо

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті президентські вибори в історії країни, на яких мають обрати 47-го президента.

Чинний президент Джо Байден отримав достатню кількість голосів на праймеріз, щоб стати кандидатом від Демократичної партії, а експрезидент США Дональд Трамп буде кандидатом від республіканців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США закликають росію і Китай не давати ШІ контроль над ядерною зброєю