Пляшка вина і кросівки за €800. Як Андрій Шевченко дебютував у «Дженоа» (відео)
Getty Images

У неділю, 21 листопада, Андрій Шевченко провів свій перший матч на посаді головного тренера італійського «Дженоа». Дебют не вдався: команда українця вдома програла «Ромі» — 0:2.

«Дженоа» наразі перебуває внизу турнірної таблиці і ризикує вилетіти з Серії А. Тому фаворитом у матчі була римська «Рома».

Цікаво, що римлян тренує Жозе Моуріньо — під його керівництвом Шевченко грав в англійському «Челсі». Перед грою Шева, саме за англійською традицією, подарував Моуріньо як тренеру гостей пляшку вина.

Матч проходив за сильної зливи і такої ж великої переваги гостей. За весь матч гравці «Дженоа» лише один раз вдарили по воротах суперника. Римляни ж завдали 19 ударів.

Втім довгий час рахунок залишався не відкритим. А ж поки на 74-й хвилині Моуріньо не випустив на поле 18-річного нігерійця Афену-Гьяна. Той забив двічі (82, 90+4).

Після гри Моуріньо розказав, що обіцяв Афені-Гьяну купити дорогі кросівки за €800, якщо той заб’є. «Тепер у Римі одразу вирушу в магазин», — сказав тренер «Роми».

Також Моуріньо прокоментував дебют Шевченка.

«Я радий за себе та нашу перемогу, але засмучений за нього. Втім одного разу ситуація зміниться. Він буде радіти перемозі і засмучуватися через мою поразку. Шевченко закоханий у футбол та роботу тренера. Треба фанатично любити цю роботу, щоб її успішно виконувати», — сказав 58-річний фахівець.

Натомість Андрій Шевченко згадав велику кількість травмованих у своїй команді.

«Я знав, що це буде дуже складний матч, нам не вистачало багатьох гравців, ще частина була не повністю готовими. Хлопці віддали все, але в останні 10 хвилин у них просто закінчилися сили. У грі з «Ромою» я бачив згуртованість та єдність, гравці тримали суперника у напрузі та боролися за кожен м'яч. Нам не вистачало вміння контролювати гру. Також нам треба робити більше при просуванні до воріт суперника. Це лише початок, нам потрібно багато чого покращити, і ми це розуміємо», — сказав Шева після гри.

Після 13 турів «Дженоа» має лише одну перемогу і посідає 18-е місце, перебуваючи у зоні вильоту.

У наступному турі команда Андрія Шевченка 28 листопада гратиме у гостях проти «Удінезе». 

Плей-офф відбору ЧС-2022: з ким може зіграти збірна України